Magento PostNL module

Sinds kort is er een nieuwe Magento PostNL module die een aantal aantrekkelijke voordelen heeft ten opzichte van de bestaande extensies. Veel van de verbeteringen zorgen voor een snellere verwerking van bestellingen voor de webwinkelier, maar bieden daarnaast ook voor de klant een aantal grote voordelen.

Voorheen was het noodzakelijk om zendingen aan te maken en aan te melden via een eigen softwarepakket van PostNL, Parcelware desktop genaamd. Uitwisseling van gegevens verliep in 1 richting en dan wel via een handmatig te importeren csv-bestand met verzendgegevens.

Met de komst van deze nieuwe koppeling is er geen tussenkomst meer nodig van Parcelware. In de nieuwe situatie vind namelijk alle communicatie rechtstreeks tussen Magento en PostNL plaats, waarbij alle noodzakelijke handelingen zoals het afdrukken van de labels en het aanmelden van de pakketten via de back-end van Magento plaats vindt.

Voor de klant betekent het dat alle informatie over de status van zijn bestelling altijd en actueel zijn op te vragen via de webwinkel.

Werkt u nog met de oude module op basis van een handmatige export en wilt u meer tijd besparen? Neem contact met ons op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.