Magento datafeeds voor affiliate marketing

Stel uw Magento webwinkel is net opgeleverd en u wilt uiteraard uw omzet zo snel mogelijk zien toenemen… Hiervoor kunt u meerdere kanalen benutten, waaronder social media marketing, u kunt een (dure) Google Adwords campagne opstarten of u kunt investeren in de vindbaarheid van uw webshop in de organische resultaten door actief te gaan linkbuilden.

Een andere manier om zo snel mogelijk bezoekers naar uw webwinkel te trekken is door gebruik te maken van affiliate marketing. Hierbij betaalt u niet per klik zoals Adwords, maar per verkoop (in de kledingbranche 6 tot 10% van de orderwaarde).

Kort uitgelegd is de werking als volgt: alle producten van uw webwinkel (of een selectie daarvan) worden via tussenkomst van een affiliate netwerk op zogenaamde publisher sites getoond. Een paar goede voorbeelden hiervan zijn websites zoals beslist.nl, hipvoorhaar.nl en kleding.nl. Deze websites tonen het actuele en complete aanbod van allerlei webwinkels, de gegevens van uw webwinkel worden aangeleverd door middel van een datafeed of productfeed. Dit is een xml of csv bestand waarin al uw productinformatie staat, hierbij moet u denken aan de prijs, titel, omschrijving, een link naar de afbeelding en een url naar de productpagina. Specifiek voor uw webshop kan een datafeed worden uitgebreid of aangepast met voor uw producten de meest interessante gegevens.

magento datafeeds affiliate

Datafeed aanmaken in Magento

Om een datafeed aan te kunnen maken in Magento dient de webshop hierop te worden voorbereid. BigBridge heeft samen met vele klanten deze stappen doorlopen en weet waarop u hierbij moet letten om een optimaal resultaat te halen. BigBridge zorgt ervoor dat er 1 of meerdere datafeeds worden gemaakt, specifiek voor uw producten en het netwerk of website waarmee u wilt samenwerken. Deze datafeeds worden vervolgens iedere nacht bijgewerkt zodat ze altijd de meest actuele producten bevatten.

Wilt u meer weten over het effect van affiliate marketing en uw omzet op deze manier te verhogen? Neem dan contact met ons op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.