Magento producttypes

Regelmatig krijg ik de vraag om klanten meer uitleg te geven over de producttypes die Magento biedt en wanneer je deze het beste kunt gebruiken. Zeker als je nog niet heel lang met Magento werkt kan dat nog wel eens lastig zijn. In dit beknopte artikel probeer ik je uit te leggen wat de belangrijkste verschillen zijn tussen de verschillende types en waarvoor je ze het beste kunt gebruiken.

magento producttypes

Wanneer je in Magento een nieuw product aanmaakt, krijg je de keuze uit 6 types:

  • Simpel product: Een fysiek product in de meest simpele vorm. Dit product kan geen opties bevatten, zoals verschillende maten of kleuren. Een goed voorbeeld van een simpel product is een sjaal of muts.
  • Gegroepeerd product: Een product dat in meerdere vergelijkbare varianten leverbaar is, zoals in het voorbeeld hieronder siergrind en siersplit in bigbags. De klant heeft bij een gegroepeerd product altijd de keuze om tegelijk meerdere varianten en aantallen in het winkelwagentje te plaatsen. Een gegroepeerd product bestaat in de Magento database altijd uit meerdere simpele producten, die op hun beurt ook los van elkaar kunnen worden getoond.gegroepeerd-product
  • Configureerbaar product: Dit is de meest voor de hand liggende keuze voor bijvoorbeeld kleding of schoenen: producten die in meerdere maten of kleuren zijn aan te schaffen. Een configureerbaar product bestaat meestal uit meerdere simpele producten, echter zijn deze niet individueel zichtbaar in de webwinkel. Voorbeeld: een schoen is alleen als model zichtbaar, maar niet alle maten zijn los van elkaar zichtbaar als product in de webwinkel.
    configureerbaar-product
  • Virtueel product: Dit is een product wat niet verzonden kan worden en geen voorraad heeft, zoals een dienst of garantie.
  • Bundelproduct: Het bundelproduct bestaat uit meerdere simpele producten. Een goed voorbeeld hiervan is een computer die online kan worden samengesteld. Hierbij heeft de bezoeker verschillende opties per onderdeel, te denken aan de grootte van de harde schijf of de snelheid van de processor. Deze opties kunnen verplicht zijn of optioneel en kunnen de totale prijs van het bundelproduct beïnvloeden. De opties kunnen worden weergegeven op verschillende manieren, zoals checkboxen of een dropdown-menu.
  • Download-product: Dit kan gebruikt worden voor digitale producten zoals muziek, afbeeldingen of e-books. De bestanden kunnen op je eigen server staan of via een url worden gedownload vanaf een andere locatie.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.