Magento B2B webshop

Klaar voor verdere groei met robuuste Magento 2 B2B oplossingen

Magento 2 heeft volop mogelijkheden om ingezet te worden als krachtige B2B e-commerce oplossing. Hierbij automatiseren wij bestaande processen waardoor veel tijd wordt bespaard, fouten worden voorkomen en meer omzet wordt gegenereerd uit bestaande klanten.

De volgende stap in B2B e-commerce

Met Magento maakt u de volgende stap in B2B e-commerce en bedient u klanten beter.  Zaken als individuele prijsafspraken en staffelkortingen hanteren, afwijkende betalingscondities en het snel en efficiënt kunnen plaatsen van grote orders zijn prima te regelen. Indien u gebruik maakt van externe systemen zoals ERP, WMS of PIM zorgen wij voor een naadloze koppeling waardoor de data wordt gesynchroniseerd. Met een Magento B2B webshop heeft u een krachtige e-commerce oplossing, direct gekoppeld met uw andere systemen.

Bespaar tijd en voorkom fouten dankzij naadloze integraties

Bespaar tijd en voorkom fouten door naadloze integraties met externe systemen. Door processen zoals orderverwerking, voorraadbeheer, facturatie en individuele prijsafspraken te automatiseren werkt u efficiënter en bespaart u kosten. Wij hebbensuccesvolle Magento B2B oplossingen met diverse integraties ontwikkeld. Wij koppelen Magento aan de volgende ERP systemen:

  • Exact Globe
  • Exact Online
  • Microsoft Dynamics NAV
  • SAP Business One
  • Unit4 Multivers
  • AccountView

 Genereer nieuwe klanten met uw Magento B2B webshop

U heeft veel bestaande klanten maar wilt ook graag nieuwe klanten genereren? Onze Magento B2B webshop kan u hierin perfect voorzien. Vaak wordt gedacht dat een B2B webshop uitsluitend dient als extra service naar uw bestaande klanten waarbij u efficiënter kunt werken en meer omzet kunt genereren.

Dit klopt zeker alleen wordt het genereren van nieuwe klanten hierbij vaak vergeten. Zo oriënteren ook zakelijke klanten zich net als consumenten op het internet waarbij er nauwlettend wordt gekeken waar de beste producten, prijzen en leveringscondities kunnen worden verkregen.b2b1

BigBridge ontwikkelt Magento B2B webshops op zo’n manier dat ook zakelijke bezoekers worden omgezet in klanten. Elke organisatie is uniek en ook uw bedrijf zal bepaalde voordelen hebben die u onderscheidt van uw directe concurrenten. Door deze voordelen te vertalen in een conversiegericht design en specifieke acties richting potentiële klanten sporen wij bezoekers aan om contact met u op te nemen.

Onze B2B oplossing zorgt voor relevante nieuwe leads, zodat u of uw buitendienstmedewerkers deze kunnen vertalen naar nieuwe klanten.

Verhoog uw sales bij bestaande relaties

magento_optimalisatie2Door uw relaties het gemak te bieden van online bestellen kunt u tevens gebruik maken van diverse mogelijkheden om uw sales te verhogen. Hierbij kunt u denken aan het actief aanbieden van andere producten uit uw assortiment, uw klanten voorzien van klant specifieke acties of kortingen en telefonisch of op locatie een order plaatsen.

Onze Magento B2B webshop biedt u een totaaloplossing waarmee u niet alleen kosten bespaart maar ook eenvoudig uw sales kunt verhogen.

Offertes omzetten in orders

b2b2Met onze B2B oplossing kunnen uw klanten eenvoudig via de webshop een offerte opvragen voor een of meerdere producten. Door gebruik te maken van een intuïtieve interface binnen Magento kunnen uw klanten direct een offerte aanvragen. Deze offerte kan door u eenvoudig in de backend van Magento worden aangepast. Als voorbeeld: Uw klant vraagt via de webshop een offerte op voor een bepaald artikel en wil daar 100 stuks van bestellen. Na overleg met de klant komt u een bepaalde prijs overeen. U kunt nu de prijsafspraak doorvoeren in de offerte en deze eenvoudig doorzetten als order. Uw klant kan de offerte in Magento accepteren en de bestelling kan vervolgens door uw klant worden geplaatst. 

Buitendienstmedewerkers op locatie

Uw buitendienstmedewerkers staan in direct contact met uw klanten. Met een Magento B2B webshop is het mogelijk voor u of uw buitendienstmedewerkers op locatie een offerte voor uw klant aan te maken. Wanneer u inlogt in Magento kan de betreffende klant, en de door uw klant gewenste producten worden geselecteerd. Ook nu heeft u de mogelijkheid prijzen aan te passen en kan uw klant direct eenvoudig de offerte akkoord geven waarna de bestelling wordt geplaatst.

Grote aantallen bestellen in bulk

b2b2In de B2B markt is het gebruikelijk dat uw klanten de mogelijkheid willen hebben dezelfde producten in bulk, dus aan de hand van bestellijsten in grotere hoeveelheden te kunnen bestellen. Onze oplossing maakt het mogelijk dat uw klanten vanuit hun account binnen Magento eerder bestelde producten eenvoudig in grotere hoeveelheden met een bestellijst kunnen bestellen.

Afgeschermde prijzen en individuele kortingen

magento_optimalisatie1Binnen de Magento B2B webshop is het mogelijk de prijzen voor producten standaard af te schermen. Ook bestaat de mogelijkheid om individuele prijzen aan uw klanten te tonen. Klanten die bijvoorbeeld veel afnemen bij uw bedrijf zullen wellicht andere prijzen of kortingen krijgen dan klanten die minder bestellen. Deze klanten kunnen we onderbrengen in zogeheten klantgroepen waardoor kortingen op specifieke artikelen of productgroepen van kracht worden.

Integratie B2B binnen uw B2C webshop

Onze B2B omgeving is eenvoudig te integreren met uw bestaande B2C webshop. Op de normale webshop worden de prijzen en leveringscondities voor de consumenten getoond. Op de Magento B2B webshop gelden zaken zoals afgeschermde prijzen, aangepaste leveringscondities, kortingen en grotere hoeveelheden bestellen. Zakelijke klanten kunnen inloggen waarna deze condities zichtbaar worden. Met de B2B oplossing van BigBridge biedt u zowel de consument als zakelijke klant een geoptimaliseerde totaaloplossing waarmee u klaar bent voor verdere groei.