Magento 1 migratie: Shopware 6 of Magento 2?

De ondersteuning voor Magento 1 loopt ten einde. Als je op dit moment nog draait op Magento 1 en geen stappen hebt ondernomen is het daarom zaak om op zeer korte termijn te gaan starten met het migreren naar een ander e-commerce platform wat aansluit bij jouw wensen en requirements.

Vanuit BigBridge hebben we zeer veel ervaring met het ontwikkelen van maatwerk webshops op basis van Magento 2. Zo zijn we vanaf het begin zeer nauw betrokken omtrent alle ontwikkelingen van Magento 2 en hebben inmiddels meerdere webshops succesvol gemigreerd naar Magento 2. Daarbij zijn wij als technisch e-commerce ontwikkelbureau dagelijks verantwoordelijk voor de continuïteit van de processen van onze klanten.

Magento 2 kan met recht een e-commerce platform van formaat worden genoemd. Met talloze mogelijkheden en een wereldwijde grote community is dit platform bij uitstek geschikt om alle functionaliteiten die je wens te kunnen realiseren. Toch zijn er ook enkele nadelen te noemen en dat weerhoudt veel Magento 1 gebruikers ervan over te stappen naar de nieuwe versie.

Zo is Magento 2 complexer opgebouwd wat ervoor zorgt dat ‘even iets snel ontwikkelen en live zetten’ er niet meer bij is. Magento 2 wat onderdeel is van Adobe richt zich overduidelijk op de grotere Enterprise klanten waarbij nieuwe functionaliteiten voornamelijk worden ontwikkeld voor de betaalde Magento 2 Commerce (voorheen Enterprise) versie. Daarmee worden de verschillen tussen de (gratis) open-source versie en de betaalde Commerce variant steeds groter.

Het ontwikkelen, onderhouden en updaten van Magento 2 vergt meer tijd dan voorheen met Magento 1. Als merchant zul je met Magento 2 dus rekening moeten houden met meer benodigde uren vanuit je technische partner en dus hogere kosten. Daar staat tegenover dat Magento 2 beschikt over een zeer uitgebreide feature sets en zoals gezegd nagenoeg alle wensen kunnen worden ontwikkeld. 

Shopware 6, minder kosten en een snellere time to market

In bepaalde gevallen kan een overstap van Magento 1 naar Magento 2 ook om bovengenoemde redenen dus niet de meest geschikte keuze zijn. Veel Magento 1 eigenaren zijn dan ook nog afwachtend in het migreren naar een ander platform en hebben nog steeds geen keuze gemakt. Dit kan te maken hebben met kosten maar ook met de eisen die gesteld worden aan het platform. In veel van deze gevallen kan Shopware 6 zeker uitkomst bieden.

Shopware 6 is net als Magento volledig open-source en komt uit Duitsland waar ze de absolute markteider zijn. Met inmiddels 100.000+ gebruikers is dit platform stevig aan de weg aan het timmeren in zowel Nederland als daarbuiten. Het platform vindt zijn oorsprong in 2004 en is de afgelopen tijd zeer populair geworden onder gebruikers en ontwikkelaars. Ook voor shopware 6 geldt dat er continue nieuwe features worden ontwikkeld, er al veel extensies verkrijgbaar zijn en er elke maand vele bijkomen. Voor gebruikers en ontwikkelaars geldt:

  • Gebruikers zijn zeer enthousiast over de gebruiksvriendelijkheid, performance en kortere ontwikkeltijden van functionaliteiten.
  • Ontwikkelaars zijn enthousiast over de logische keuzes die vanuit Shopware worden gemaakt. Zo is het platform developer friendly opgebouwd en standaard uitgerust met de nieuwste technieken. Het stelt developers in staat op een efficiënte en snelle manier krachtige e-commerce oplossingen te ontwikkelen.

Kort samengevat staat Shopware 6 bekend om zijn uitstekende performance en korte time to market. Dit alles gecombineerd met een gebruiksvriendelijke interface en voorzien van de laatste technieken. Door het open-source karakter van Shopware 6 profiteer je van flexibiliteit en schaalbaarheid waardoor je de mogelijkheid hebt te groeien.

Shopware 6 vs Magento 2

Shopware 6 vs Magento 2, welk platform is het meest geschikt als vervanger voor Magento 1? Deze vraag is niet met een simpele ‘A’ of ‘B’ te beantwoorden. Zowel Magento 2 als Shopware 6 beschikken beiden over eigen functionaliteiten en de keuze hangt af van individuele requirements. Wij begrijpen dat het voor jou als gebruiker lastig kan zijn een dergelijke keuze te maken.

Jouw huidige webshop, zoals als in dit voorbeeld Magento 1 zal in de praktijk uitgerust zijn met veel extensies, koppelingen met externe partijen en custom functionaliteiten. Concreet zullen deze zaken goed bekeken moeten worden om tot een juiste platformkeuze te komen.

Als technisch ontwikkelbureau met 100% focus op e-commerce hebben wij sinds 2009 veel klanten succesvol geholpen met dergelijke migratietrajecten. Wij hebben alle kennis in huis van Shopware 6 en Magento 2 en helpen ook jou graag verder met de volgende stap.  

Hulp en advies nodig bij het migreren van Magento 1 naar Shopware 6 of Magento 2? Neem dan contact met ons op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.