Pinterest komt met business accounts

Onlangs heeft Pinterest de zogenaamde ‘secret boards’ toegevoegd, een veelgevraagde feature om persoonlijke boards voor de buitenwereld te verbergen. Amper een week later komt de site met het bericht dat bedrijven en merken vanaf heden een business account kunnen aanmaken. Zij hoeven dus niet langer een voor- en achternaam in te vullen maar geven voortaan alleen hun bedrijfsnaam op.

Heeft u al een account?

Bestaande profielen kunnen via de site eenvoudig worden omgezet naar een business account en bedrijven kunnen hun eigen website verifiëren door simpelweg een html-bestand te uploaden. Voor het omzetten biedt Pinterest een eenvoudig stappenplan. Log in met je accountgegevens en volg via de button ‘Convert your existing account’ de stappen. Wanneer u nog geen (business)account heeft kunt u dat direct aanmaken.

Magento en Pinterest

Uiteraard zijn er volop mogelijkheden om Pinterest met uw webwinkel te laten samenwerken. Er kan naast een ‘like’ en ‘tweet’ button ook een ‘pin’ button worden toegevoegd aan uw Magento webwinkel, bijvoorbeeld op de productpagina. Hiermee kan een bezoeker uw producten ‘pinnen’ en zo voor extra verkeer zorgen.

Om uw Pinterest account meer onder de aandacht te brengen zijn er twee nieuwe widgets ontworpen. Het gaat hier om de Profile widget en een Board widget. Hiermee is het mogelijk om uw profiel of een specifiek board te tonen op uw webwinkel of website.

Social media trend

Dat Pinterest een blijvertje is, is wel duidelijk. Wilt u meer weten over hoe u dé social media trend van 2012 succesvol kunt inzetten om uw naamsbekendheid en de verkoopcijfers van uw Magento webwinkel te verhogen? Neem dan contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *