Afrekenen op vergelijkingssites verleden tijd?

Vanaf 1 maart 2016 kunnen bezoekers op Kieskeurig.nl niet meer direct afrekenen binnen het platform. De dienst die ooit werd geïntroduceerd eind 2013 blijkt te weinig te worden gebruikt. Kieskeurig heeft daarom een brief gestuurd naar alle adverteerders dat afrekenen straks niet meer mogelijk is.

Ook vergelijkingssites zitten niet stil en proberen zich te onderscheiden van elkaar. Dit om de bezoekers een optimale gebruikerservaring te bieden en natuurlijk om bezoekers aan zich te binden. Vergelijk.nl was de eerste site in Nederland die het afrekenen van producten via het eigen platform mogelijk maakte. Gevolgd door Kieskeurig en de bekende vergelijker Beslist.nl. Kieskeurig heeft aangegeven te stoppen met de e-commerce dienst aangezien er simpelweg te weinig gebruik van wordt gemaakt. Ze gaan weer terug naar de basis, het optimaal en onafhankelijk vergelijken van producten. Vanaf 1 maart 2016 kunnen bezoekers alleen op vergelijker Beslist.nl nog direct afrekenen.

Adverteren met Magento op Vergelijk, Kieskeurig of Beslist.nl

Veel webshops adverteren tegenwoordig via populaire vergelijkingssites, en zijn voor een groot deel afhankelijk van deze sites voor het genereren van traffic. Ook vanuit BigBridge hebben we veel klanten met Magento aangesloten op diverse populaire vergelijkingssites. Vaak zien we dan ook dat deze sites, mits goed benut (Datafeed optimalisatie binnen Magento) van een absolute toegevoegde waarde kunnen zijn. De relevantie van de traffic is vaak hoog waardoor de conversie op deze kanalen vaak beter is dan uit bijvoorbeeld Adwords.

Heeft u een Magento webshop en wilt u gaan adverteren op vergelijkingssites? Bel dan met één van onze Magento e-commerce professionals via 024-700 9771

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *