Een shopping app als extra verkoopkanaal naast uw webshop, werkt het?

U heeft een webshop, uiteraard responsive gebouwd met een perfecte weergave op elk apparaat. Maar er is meer zult u vast hebben gehoord. U kunt namelijk naast uw webshop, voor een eenmalige investering of maandelijkse fee een eigen app krijgen voor zowel iOS als Android. Klinkt aantrekkelijk aangezien een eigen app fantastisch is voor uw branding, de conversie over het algemeen hoger ligt dan bij een reguliere webshop, mensen die de app gebruiker zeer loyaal zijn aan uw merk en een app vaak nog sneller is dan een mobiele webshop. Deze bovengenoemde punten kom ik tegen als argumenten bij de overweging een eigen app te laten ontwikkelen.

Biedt een app naast uw webshop toegevoegde waarde aan uw doelgroep?

Apps zoals we die jaren geleden hadden met puur en alleen een humoristisch karakter, zoals het leegdrinken van en glas bier op je mobiel of een vis die maar wat rondzwemt zijn echt verleden tijd. Mensen installeren niet zomaar meer iets op hun telefoon, dit omdat de het ten koste gaat van de performance van hun mobiel en omdat simpelweg de nieuwigheid van apps er gewoon af is. Een app op zich is gewoon niet meer iets bijzonders en de tijd dat u als ondernemer onderscheidend bent alleen door het hebben van een app is dus voorbij.

Vandaag de dag geldt dat apps pas worden geïnstalleerd en gebruikt wanneer ze permanent of tijdelijk toegevoegde waarde bieden. Met permanent bedoel ik bijvoorbeeld apps van nieuws portals, social media en games. Tijdelijke apps zoals Funda, wanneer je actief opzoek bent naar een nieuwe woning. Om ervoor te zorgen dat uw app wordt geïnstalleerd en gebruikt zal deze dus van toegevoegde waarde moeten zijn voor uw doelgroep. Gebruikers moeten er dus actief van overtuigd zijn uw app te willen gebruiken.

Veel grote spelers hebben een shopping app

Ik geloof zeker in apps en snap dat de grote spelers zoals Wehkamp, Bol.com, Zalando etc. klanten beter willen bedienen. Een extra verkoopkanaal in de vorm van een app kan dan echt ontzettend goed werken. In mijn ogen zijn dit spelers waarbij de kans dat klanten regelmatig terugkomen voor een herhaalaankoop vrij groot is. Dit soort webshops hebben vaak een enorm assortiment wat in veel gevallen bestaat uit diverse soorten producten, van kleding tot huishoudelijke apparaten en meer. Met andere woorden hebben klanten simpelweg meer reden om regelmatig een aankoop te doen bij dit soort webshops. Een app kan dan absoluut van toegevoegde waarde zijn voor het gemak en de beleving bij bezoekers.

Magento-Apps

Constant in beweging

Ook hebben dit soort spelers een heel team van mensen zitten die de app onderhouden en zorgen voor de communicatie via dit platform. Concreet worden gebruikers van dit soort apps anders bediend dan reguliere bezoekers, wordt er continu getest en is de app een platform wat constant in beweging is en wordt voorzien van de beste technieken. Daar zit in mijn ogen dan gelijk het knelpunt voor veel kleinere en middelgrote webshops die natuurlijk ook volop vertegenwoordigd zijn. Heeft het voor deze spelers zin om een app te laten ontwikkelen? En zo ja, hoe gaan ze ervoor zorgen da de app toegevoegde waarde biedt en mensen het ook daadwerkelijk gaan installeren en gebruiken?

Play-store

Een app heeft gebruikers nodig, hoe gaat u de app in de markt zetten?

De grote spelers waar we het net over hadden hebben allemaal één ding gemeen, ze hebben een ongekend hoge naamsbekendheid en zeer veel klanten en bezoekers. Klanten van deze spelers zullen vaak uit zichzelf gaan zoeken of er een app beschikbaar is, en anders worden ze er wel op gewezen bij het bezoeken van de reguliere webshop. Dit soort webshops hebben honderdduizenden tot miljoenen bezoekers elke maand en dan loont een extra verkoopkanaal in de vorm van een app al snel. De conversie van een app ligt immers een stuk hoger dan bij een reguliere webshop.

Indien u overweegt om een app te nemen zult u dus een gedegen plan van aanpak moeten hebben hoe u denkt de app geïnstalleerd te krijgen bij veel mensen. Als iemand eenmaal de app heeft geïnstalleerd zult u als webshop moeten zorgen voor een extra beleving, dit om te zorgen dat de app interessant genoeg is dat uw klanten de app ook daadwerkelijk actief gaan gebruiken.

App-Store

Uw e-commerce activiteiten uitbreiden met een app?

Terug naar de vraag of het dus zin heeft om naast uw webshop een app te laten ontwikkelen. Ik denk dat voor sommige webshops interessant kan zijn. Als voorbeeld een webshop met dagelijkse deals, waarbij u via de app deals kunt volgen en middels een push bericht op de hoogte wordt gehouden. Zoals gezegd is het ontwikkelen van een eenvoudige app niet de kunst, het in de markt zetten, optimaliseren en zorgen voor serieuze omzet uit dit kanaal vergt meer inspanning.

Als u een app wilt laten ontwikkelen die naadloos aansluit op uw Magento webshop, inclusief synchronisatie van voorraden en andere data kunt u contact met mij opnemen. In samenwerking met JMango360 kunnen wij op basis van uw bestaande Magento webshop deze app voor u laten ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *