Maak Magento sneller, gebruik gecomprimeerde afbeeldingen

Snelheid is een belangrijke factor voor het uiteindelijke succes van uw webshop. Door gebruik te maken van gecomprimeerde afbeeldingen maakt u Magento sneller, dit is erg belangrijk voor het behalen van een goede conversie. Ook voor Magento geldt dat hoe sneller pagina’s worden getoond aan uw bezoekers, hoe groter de kans is dat deze bezoekers om weet te zetten in kopers. Daarnaast zorgt een snelle Magento webshop voor meer pageviews per bezoeker en een lagere bounce rate. Ook waarderen zoekmachines een snellere webshop beter wat de organische posities ten goede komt. Genoeg redenen dus om ervoor te zorgen dat uw webshop optimaal presteert op snelheid.

Automatisch comprimeren van afbeeldingen

Om Magento te voorzien van gecomprimeerde afbeeldingen maken wij bij BigBridge gebruik van een door ons ontwikkeld script. Dit script wordt door ons geïnstalleerd en geconfigureerd op de Magento server. Aan de hand van een cronjob worden alle afbeeldingen dagelijks automatisch gecomprimeerd. Niet alleen de productafbeeldingen, maar ook de afbeeldingen van banners of uw blog worden op deze manier automatisch meegenomen.

Magento snelheid

Om Magento maximaal op snelheid te laten presteren zullen naast het comprimeren van afbeeldingen zaken als JavaScript, HTML, CSS en diverse caching methodes gebruikt moeten worden. Hierbij is ook goede Magento hosting waarbij de webshop draait op een VPS of dedicated server van belang.

Zoals u ziet hangt de performance dus af van meerdere factoren. Door afbeeldingen te verkleinen (zonder dat dit zichtbaar te koste gaat van de kwaliteit) kunt u al winst behalen in de laadtijden van de pagina’s binnen Magento. Het comprimeren van afbeeldingen is ook handmatig te doen via tools als tinypng.com. Voor webshops wel minder geschikt aangezien u waarschijnlijk niet duizenden foto’s handmatig wilt comprimeren om deze vervolgens te gebruiken.

Magento snelheid optimalisatie

Het comprimeren van afbeeldingen is één van de onderdelen die wij meenemen in onze Magento snelheid optimalisatie service. De voorbeelden in de afbeeldingen zijn de daadwerkelijk gerealiseerde scores.

Is uw webshop traag, of bent u benieuwd hoe we uw bezoekers om kunnen zetten in kopers? Neem dan contact met ons op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.